Rundvisninger

TURISTRUNDVISNINGER VED ARKTISK STATION, QEQERTARSUAQ

Arktisk Station har sin travleste sæson netop i turistsæsonen. Det er i dén periode, at de mange forskere og studerende opholder sig på stationen for at foretage dataindsamling. Folk bor ofte på stationen i længere perioder, og stationen får derfor karakter af hjem for mange i netop den periode. Det er derfor generelt ikke muligt at få foretaget rundvisninger eller give foredrag på Arktisk Station i perioden 1. juni til 31. august. Det er Københavns Universitet bekendt, at en del lokale private turistoperatører i denne periode foretager guidede ture til området omkring Arktisk Station.
 
I perioden 1. juni til 31. august tilbyder Arktisk Station dog, hvis tiden tillader det, foredrag ved stationens leder om stationens historie og virke samt om naturen omkring Qeqertarsuaq for større grupper ombord på krydstogtsskibe. Prisen for én times foredrag er 2.000 kr., og det skal i givet fald foregå ombord på krydstogtsskibet. Aftale om foredrag foretages i god tid (min. 14 dage i forvejen) med enten stationslederen eller stationsforvalteren.
 
I den øvrige del af året (1. september til 31. maj) er det generelt muligt for større grupper (4-10 Pers) at få en rundvisning af ca. 1,5 timers varighed på Arktisk Station. Rundvisning på Arktisk Station aftales direkte med den daglige videnskabelige koordinator eller stationsforvalteren og i så god tid forud som muligt. Det koster 2.000 kr. for sådan en rundvisning.
 
 
Betaling for rundvisninger og/eller foredrag sker via faktura (bankoverførsel eller kontant betaling til stationens videnskabelig koordinator/stationens forvalter).
 
Ved yderligere spørgsmål kan der rettes henvendelse til Rådet for Arktisk Station
 
Stationsforvalter Kjeld Akaaraq Mølgaard
Mobil: +299 541305
E-mail: as-technic@science.ku.dk